top of page
DIO 16. april 1986

Bare 1 1/2 år etter forrige besøk var DIO tilbake i Drammenshallen. Gitaristen Vivian Campbell hadde fått sparken, men ellers var besetningen den samme. 

Fansen stilte opp, men klarte ikke mer enn å skrape sammen en halvfull hall. De ga oppvarmingsbandet Keel en god mottakelse, men ordentlig liv ble det først når DIO kom på scenen..

Dette må være en av de minst media-omtalte konsertene i Drammenshallen. Ingen forhåndsomtale i noen aviser, kun en liten notis i Arbeiderbladet. Og bare Fremtiden og Nationen som hadde hatt noen journalister på konserten(?)

Arbeiderbladet hadde en uke etter konserten et intervju med Ronnie James Dio, men konserten ble ikke nevnt. Det ser dessuten ut til at det er liten forståelse for rocketegnet med hevet peke- og lillefinger blant norske journalister. Som på Twisted Sister mener også her journalisten at artisten viser finger'n. Bør man ikke ha visse forutsetninger for å være kritiker på rockekonserter? (Geir Rakvaag er for øvrig i dag journalist i "Dagsavisen", og anmelder fortsatt konserter. Jeg håper han vet forskjellen nå?)

Arrangør: Gunnar Eide

Turné:  Sacred Heart tour

Tilskuere:  2500

Set-liste: Drammen

Support: Keel

Besetningen:

Ronnie James Dio - (Vokal)
Craig Goldy  - (Gitar)
Jimmy Bain - (Bass)
Vinny Appice - (Trommer)
Claude Schnell - (Keyboards)

Live in Gøteborg 1986

(Dårlig video)

1986-03-12  Dio.PNG
1986-04-09  Arbeiderbladet.jpg
1986-04-26  DIO.jpg
1986-04-24  Arbeiderbladet 2.jpg
1986-04-24  Arbeiderbladet 1.jpg

Avisutklipp fra DT & BB og Arbeiderbladet

bottom of page