a-ha  10. februar 1987

I forbindelse med a-ha's turné i Norge, ble det bestemt at det skulle holdes en veldedighetskonsert, der inntektene skulle gå til noen gode formål. 

Først var planen at den skulle holdes i Oslo Konserthus, med noen kjempedyre billetter. Dette var a-ha i mot, og det ble derfor etter hvert bestemt at også denne skulle gå i Drammenshallen, for å få inn mest mulig folk (og penger). 

Overskuddet ble på 800.000.- kr., som ble delt mellom Amnesty International, Landsforeningen mot kreft og Stiftelsen for Ørkengjenvinning.

NRK fikk lov til å gjøre opptak av deler av konserten. Opptaket kan sees ved å trykke på linken nedenunder.

Jeg fikk en litt spesiell jobb under denne konserten. En del celebriteter skulle få sitte oppe på et avsperret område øverst på den faste sitte-tribunen, og jeg skulle ha ansvaret for disse. Toalett-fasilitetene  i Drammenshallen var ikke beregnet for 6000 mennesker, med 3 toaletter for herrer og 3 for damer ble det alltid lang kø.(Herrene hadde i tillegg et pissoar hvor 5-6 mann kunne få plass). Eldre menn med (muligens) prostata-problemer kan ikke stå lenge i kø, så jeg tok de med meg til et toalett inne i garderobe-gangen. Så derfor fikk jeg den (tvilsomme?) gleden av å følge bl. a. stortingspresident Jo Benkow, biskop Andreas Aarflot og kulturminister Hallvard Bakke på do.

Familien Furuholmen må være ganske stor. Fru Anne-Lise Furuholmen, Magnes mor,