top of page
Femi Gange  16. mars 1987

Ofte stilte bandet med eget oppvarmingsband, men av og til var det krav i raideren at arrangøren skulle skaffe et passende band til oppvarming. Så skjedde med Chris de Burgh. Nå skulle man tro at Norges største promotor hadde et band i bakhanda for sånne tilfeller, med det var ikke virkeligheten. Så hva gjør man når man trenger et oppvarmingsband i en fei? Jo, man sender en ansatt ned på Sardines, (som var det hotteste stedet for musikere og musikkinteresserte på midten av 80-tallet), og spør der om det er noen som kan tenke seg å varme opp for Chris de Burgh i Drammenshallen. 

Ingen audition den gangen, og man tok  det man fikk. Femi Gange var det ikke mange som hadde hørt om før denne konserten. Når debut-plata (EP) heter "Femi Ganges Beste"! og var spilt inn live på Sardines et par måneder tidligere, burde man kanskje revurdert valget. 

Men Femi Gange kom, og Femi Gange spilte: Punk!!  Det var antagelig et naturlig valg. Da behøver man ikke kunne synge og heller ikke kunne spille på instrumentene. Det er jo bare å vræle ut noen lyder, og hamre løs på instrumentene til de går i oppløsning.

Publikummet, som stort sett var i alderen 30 - 50 år likte ikke punk, og ble irritert. Og Chris de Burgh ble forbanna. Men Femi Gange fikk på CV'n sin at de hadde varmet opp for selveste Chris de Burgh, og levde på det de ti årene de eksisterte.

Arrangør: Gunnar Eide

Turné:  

Tilskuere:  3500

Set-liste: 

Support: 

Besetningen:

Ulrik Torgersen - (Gitar og vokal)

Torgeir Kaasa - (Gitar)

Anders Torsnes - (Bass)

Ole Kristian Vefferstad - (Trommer)

1987-03-17  Chris DeBurgh 2.jpg
1987-03-17  Chris DeBurgh 3.jpg
1987-03-17  Chris DeBurgh 4.jpg
1987 nye takter - femi gange.jpg

Utklipp fra DT & BB og Nye Takter

bottom of page