top of page
The Cure  22. oktober 1987

The Cure er karakterisert som et "Post-Punk" band, og et "Proto Goth" band. Det dystre budskapet hadde ikke skaffet dem den helt store fan-skaren. Men dobbelt-albumet "Kiss me, kiss me, kiss me" brøt litt med dette mørke lydbildet, og en av singlene fra albumet, "Just Like Heaven" ble deres største hit. 

Interessen for konserten viste seg å være stor, og de fylte Drammenshallen med mørkkledte ungdommer med røde lepper. (Det er litt delte meninger om publikumstallet på denne konserten. DT & BB melder om et fåtallig men entusiastisk publikum. Anders Palm skriver ca. 4000 i boka "Lyd og Ulyd i Drammenshallen" (2021), mens Fremtiden og en rekke Østlandsaviser melder om fult hus).

The Cure hadde med et fler-kanals lydsystem på denne turneen. Jeg har ved tidligere konserter stilt et spørsmålstegn ved enkelte av lyd-folkenes hørsel, men det spørs om ikke en del av musikk-journalistene også hadde svekkede hørsels-evner. På denne konserten meldte Aftenpostens utsendte om perfekte lydforhold, (men kjedelig musikk), mens DT & BB meldte om en grøtete lyd som bare ble forverret av høyttalere plassert rundt i hallen som ga forsinket respons. Nå var jeg med å satte opp noen av de høyttalerne, og alle hadde like lang kabel, nettopp for å unngå forsinkelser. Men Drammenshallen er såpass stor at, avhengig av hvor du sto, ble nok lyden et par tiendedelers sekund forsinket for enkelte.

Arrangør: Gunnar Eide

Turné:  The Kissing tour

Tilskuere:  6000

Set-liste: Drammen

Support: 

Besetningen:

Robert Smith- (Vokal og gitar)
Simon Gallup - (Bass)
Porl Thompson - (Gitar)

Boris Williams - (Trommer)

Roger O'Donnell - (Keyboards)

Laurence Tolhurst - (Keyboards)

1987.10-16 Akershus Amtstidende.jpg
1987-10-.jpg
1987-10-23  The Cure.jpg

Utklipp fra Akershus Amtstidende og DT & BB

bottom of page