top of page
Depeche Mode  15. februar 1988

Depeche Mode startet opp i 1980. Kravet for å bli medlem synes å være at du kunne spille synthesizer. Bortsatt fra vokalisten, trår alle de andre bandmedlemmene til med sine synther, De startet som et New Vave band, pop-rockens forsøk på å kneble punken, men musikken deres ble seinere karakterisert både som synth-pop, dance-rock, electronic rock og alternativ rock.

De hadde vært i Norge en gang før, Skedsmohallen i 1986. (Jeg jobbet på den konserten også, siden de lånte Drammenshallens scene).

 

Nå var de ute med nytt album: "Music for the Masses". Det ble ingen stor suksess i hjemlandet, men i mange andre land klatret det relativt høyt på listene. På den påfølgende store verdensturneen hadde de forskjellige oppvarmingsband. I Drammen var det det britiske elektroniske industri-rock bandet Nitzer Ebb som fikk lov å starte. De ble ikke godt mottatt.

Det unge publikummet (snittalder 15 år(?)) var med fra første øyeblikk. Journalistene lot seg også tildels rive med. Men DT & BB og Fremtiden var som vanlig uenige. (Lurer på om de avtalte det på forhånd?) Drammens Tidendes utsendte var ikke fornøyd, bare lyden fikk godkjent! Fremtidens hadde en riktig hyggelig stund.

 

Depeche Mode spiller fortsatt, og hadde frem til for kort tid siden hele tre av original-medlemmene med. Andy Fletcher døde dessverre for ti dager siden når jeg sitter og skriver dette.

Arrangør: Gunnar Eide

Turné:  Music fot the Masses tour

Tilskuere:  3000

Set-liste: Drammen

Support: Nitzer Ebb

Besetningen:

Dave Gahan - (Vokal)
Martin Gore - (Gitar, synth, perkusjon og vokal)
Andy Fletcher - (Synth og perkusjon)

Alan Wilder - (Synth og perkusjon)

1987-01-27  Depeche Mode.jpg
1988-02-16 Depeche Mode.jpg
1988-02-17  Depeche Mode.jpg
1988-02-17  Depeche Mode 2.jpg

Utklipp fra  DT & BB

bottom of page