top of page
George Michael  21. april 1988

Etter fem suksessfulle år i pop-duoen "Wham!" sammen med kompisen Andrew Ridgeley bestemte George seg i 1986 for å gå solo. Han var lei av hylende tenåringsjenter, og ville lage musikk for et mer voksent publikum. I januar 1987 ga han ut singelen "I Knew You Were Waiting (for Me)", en duett sammen med Aretha Franklin. Debutalbumet "Faith" kom i slutten av 1987, og han la ut på en verdensturne som også innbefattet Drammen. 

Wham spilte aldri i Norge, og når George omsider kom var det fortsatt tenåringsjenter det var flest av blant publikum. Konserten ble raskt utsolgt, og avisene var fulle av annonser fra desperate småjenter som ville se sitt idol.

Det var fotoforbud under hele konserten. Vanligvis hadde pressen fått lov til å fotografere under åpningsnumrene, men nå var ikke en gang det tillatt. Det ble derfor boikott fra en (nesten) samlet presse. Aftenposten skrev litt, og var veldig fornøyd. Ringerikes Blad var også "streikebryter", og var mellomfornøyd. Stemmen og musikken var bra, men showet dårlig. 

Vaktene foran scenen og Røde Kors fikk det som vanlig hektisk på slike tenåringskonserter. En rekke unge jenter måtte hales ut av trengselen foran scenen. Heldigvis gikk det bra, som det alltid gjorde i Drammenshallen.

Også som soloartist fikk George Michael stor suksess. "Faith" solgte 25 mill. plater/CD og kassetter. Det ble kåret til årets album ved Grammy-pris utdelingen i 1988, og  George ble også mestselgende artist dette året.

George Michael døde av hjerteproblemer i 2016, bare 53 år gammel.

Arrangør: Gunnar Eide

Turné:  The Faith tour

Tilskuere:  6000

Set-liste: Drammen

Support: 

Besetningen:

George Michael - (Vokal)
Carlos Rios - (Gitar)
Deon Estus - (Bass)

Moyes Lucas - (Trommer)

Tony Patler - (Keyboards)

Andy Hamilton - (Saxofon)

Lynn Mabry - (Bakgrunnsvokal)

George Michael - annonse.JPG
1988-03-01 Harstad Tidende.jpg
1988-04-20 George Michael.jpg
1988-04-22 George Michael 2.jpg
1988-04-22 George Michael 1.jpg
1988-04-22 Ringerikes Blad.jpg
1988-04-22 Ringerikes Blad 2.jpg

Utklipp fra DT & BB og Ringerikes Blad

bottom of page