top of page
U.D.O.  3. april 1989

Ozzy Osbourne hadde gitt det relativt nystartede metall-bandet U.D.O. oppgaven som oppvarmer på Europaturneen. Dette var deres første opptreden i Norge. Siden har de spilt minst 44 konserter i Norge, så U.D.O må vel kalles Norgesvenner. De har vært og spilt på de fleste plasser her i landet.

Udo Dirkschneider var med og startet det tyske metall-bandet Accept på slutten av 70-tallet. Men først i 1983 fikk de kommersiell suksess med albumet "Balls to the Wall". I 1987 valgte Udo å starte sitt eget band, U.D.O., med en litt tyngre stil enn Accept hadde.

Debut-albumet, Animal House, og oppfølgeren, Mean Machine, har vel ikke satt de helt store spor etter seg med henholdsvis 41. plass i Sverige og 31. plass i Tyskland. 

I Drammenshallen fikk de heller ikke store oppmerksomheten. Alt annet druknet i diskusjonen om Ozzy's djeveldyrkelse. Få av anmelderne brukte spalteplass på å nevne dem, og da var det ikke veldig positivt.

U.D.O. turnerer fortsatt, og ble sist observert på Union Scene i Drammen 10. mars 2019, 30 år seinere og knappe 500 meter fra der de debuterte i Norge, 

Arrangør: Gunnar Eide

Turné:  Mean Machine tour

Tilskuere:  4000

Set-liste: Drammen

Support: 

Besetningen:

Udo Dirkschneider - (Vokal)
Mathias Dieth - (Gitar og bakgrunnsvokal)
Stefan Schwarzmann - (Trommer)

Andy Susemihl - (Gitar)

Thomas Smuszynski - (Bass)

1989-03-29 Ozzy Osbourne.jpg

Utklipp fra DT & BB

bottom of page