top of page

Barnas skidag
23. mars 1969

Konnerudbarnas "Holmenkollrenn" ble arrangert under strålende forhold denne søndagen i slutten av mars. Konnerud Musikkorps stilte som vanlig opp med "Ja vi elsker" og annen musikk. God speaker-tjeneste og hornblåser ved hoppkanten, akkurat som i det virkelige Holmenkollen.

 

De fine forholdene var nok medvirkende til at det ble ny deltakerrekord for Barnas skidag med ca. 370 utøvere, og sannsynligvis også ny publikumsrekord.

DT & BB spanderte noe mer spalteplass til resultatlista dette året. Allikevel er det mange klasser der bare vinneren er nevnt. Av resultatene kan vi (helt subjektivt) ta fram:

 

9 år gamle Dagfinn Kolberg hadde tatt turen opp fra Vestfossen, og fikk en 3. plass i hopp. Han hoppet senere med den hvite K'n for Kongsberg, men er nok mest kjent i dag som naturfotograf og for å ta med gitaren ut i skauen og holde konserter. 

 

Naboene rett nede i lia, på Lønnerud, Magnar Hartz og Arild Trolsrud, fikk 2. og 3. plass i hopp kl. 1958.

 

Sven Jøran Michelsen fra Kreklingveien vant slalåm i klasse 1955. Hans senere komposisjon "OL-floka" var det ikke bruk for på Løvås-jordet denne dagen.

 

Jørn Bjerkeseth, fra Bekkedalsveien, vant langrenn kl. 1957. Senere flyttet han til Stubberud der han startet kyllingfarm.

 

Brødrene Thomasrud fra Abelhaugveien klarte et lite kunststykke: eldstemann Anders vant sin klasse, mellomstemann Ole Johnny ble nr. 2 i sin klasse, og yngstemann, Magne, ble nr. 3 i sin.

Min klasse i langrenn ble vunnet av "Alvdølen" Gjermund Tronsmoen. En annen av mine klassekamerater, Arild Falck Johansen, snek seg også et par sekunder foran meg, så jeg måtte igjen ta til takke med tredjeplassen. Dette var (tror jeg) min 11. og siste start i Barnas skidag.

Premieutdelingen skjedde som vanlig på Folkets hus (Kinoen). På grunn av rekorddeltakelsen ble den delt i to avdelinger. Men her hadde det tydeligvis skjedd ting i kulissene som ikke så mange visste om. Konnerud Idrettslag hadde forsøkt å leie Sanitetshuset til premieutdeling dette året. Med 350 barn, mange med foreldre, ble kinoen for liten. Men muntlig videreformidling av den skriftlige korrespondansen var fjæra som ble til 5 høns. På spørsmål fra KIL om rimelig leie, svarte Sanitetsforeningen at de kunne leie gratis, men betale 50.- kr. for utvasking. I KIL's styre ble dette referert som betingelser de ikke kunne godta. Heldigvis ser det ut som saken ble løst i minnelighet.

1969-04 Konnerud sport - barnas skidag.jpg
1969-2 Konnerud sport - Barna skidag 001.jpg
1969-03-29 DT & BB - Barnas skidag 1.jpg
1969-03-25 DT & BB - Barnas skidag.jpg

Konnerud Sport, april 1969

Utlodning var Konnerud Idrettslags måte å få dekket inn noen av utgiftene til Barnas skidag

1969-03-20  DT & BB.jpg

DT & BB 20.03.1969

1969-03-29 DT & BB - Barnas skidag 2.jpg
1969-03-29 DT & BB - Barnas skidag 3.jpg

DT & BB 29.03.1969

bottom of page