top of page

Barnas skidag
28. mars 1971

Med strålende vær ble Barnas skidag arrangert denne siste søndagen i mars 1971. En noe ordknapp beskrivelse i Konnerud Sport er det jeg har om forholdene under arrangementet dette året. Men siden verken Fremtiden eller Drammens Tidende skrev noe, er det jo kjempefint at klubb-bladet dette året trykte en forholdsvis fyldig resultatliste.

Nå er det riktignok noen spørsmålstegn ved resultatene. For de yngste årsklassene er det resultater både for årsklasser og alder. Feks. i  jenter f. 1963 har vi en resultatliste der Hilde Thoresen vinner foran Heidi Mortensen, Jannike Dammen og Katrine Kløvstad.

Men det er også en liste for jenter 7 år, der Katrine Kløvstad vinner foran Mette Dahler, Heidi Mortensen, Jannike Dammen og Tove Andersen. 

Når tidene i tillegg virker litt suspekte vet jeg ikke hvor mye disse resultatene er å stole på.

I reportasjen får vi også opplysningen om at for første gang ble ikke premieutdelingen holdt rett etter rennet. Idrettslaget og sanitetsforeningen  hadde tydeligvis begravd stridsøksa, for premieutdelingen ble avholdt på Sanitetshuset torsdagen etter. 

Tross noe usikre resultater velger jeg å trekke fram noen:

Naboene fra Lønnerud, Magnar Hartz og Arild Trolsrud holder koken i hopp med 1. og 3. plass i gutter 1958.

 

Min kusine, Lena Kristensen fra Rørvollveien, vant langrenn jenter 1959. Hun slo Tove Vindheim med knappest mulig margin, 1 sekund. Tove satset forøvrig senere på friidrett og tok to gull i jr. NM i spyd før hun ga seg så alt for tidlig.

 

Min fetter Bjørn Kristensen ble nr. to i gutter 1958. Onkel Egil hadde tydeligvis truffet med smøringen denne dagen.

 

Jon Holtan vant langrenn gutter 1964. Han satset også senere på friidrett, og har vel fortsatt Konnerud-rekorden med 2,06 meter i høyde.

 

Jorunn Tangen vant langrenn kl. 1961. Også hun ble senere friidrettsutøver, og tok NM-gull i diskos.

(Her ble det mye friidrett, men siden jeg selv havna der er det det jeg vet mest om.)

1971-1 Konnerud Sport - Barnas skidag 1 001.jpg
1971-1 Konnerud Sport - Barnas skidag 2 001.jpg
1971-1 Konnerud Sport - Barnas skidag 3 001.jpg

Konnerud Sport nr. 1 mai 1971

1971-04-03 Fremtiden.jpg

Fremtiden 03.04.1971

bottom of page