top of page

Barnas skidag
18. mars 1979
 

Heller ikke dette året står det noe i avisene bortsett fra annonsene. Men Konnerud Sport har trykt resultatene fra Klubbmesterskapet. (Se nedenfor.)

Nå skal man ikke klandre avisene for mye for dette. Som tidligere nevnt var de avhengig av å få inn stoff fra "freelansere" om sånne arrangementer. Med en egen Barnas skidag-komité burde det være deres jobb å ordne dette. Men etter at det ble opprettet en egen Barnas Skidag-komité i Idrettslaget, har det vel egentlig aldri vært lavere aktivitet. Det ser forøvrig ut som om komiteen ble nedlagt nesten like raskt som den ble opprettet.

I Konnerud Sport nr. 1 1979 finner vi resultatene fra Klubbmesterskapet. (Barnas skidag er nevnt i en bisetning.) Siden dette gikk samtidig med Barnas skidag, vil jeg anta at de aldersklassene som normalt deltok i Barnas skidag, 7 - 15 år, for så vidt deltok i begge konkurranser?

Selv har jeg nå for lengst konvertert til friidrett, og siden det ikke var mulig å få til noe særlig friidrettsmiljø på seniornivå på Konnerud, byttet klubb til Hellas. Mine kjennskaper til den yngre generasjonen på Konnerud avtar, men det er fortsatt en del navn jeg drar kjensel på.

Min fetter Asle Kristensen er med, (sønn av æresmedlem i Konnerud IL, Arne Kristensen) og har ikke helt konvertert til fotball ennå. Med en sjetteplass i klasse 7 år slår han en senere mer kjent fotballspiller, Thomas André Ødegaard. I en 30 år lang karriere stod Thomas i mål for bl.a. Konnerud, Strømsgodset, Rosenborg, Viking og Lyn. I dag er han kanskje mest kjent som onkel til Martin Ødegaard?

 

(Jul) Andrew Gundersen kom på pallen med en tredje plass i gutter 9 år. Hans far og bestefar (med samme navn) var grunnleggerne av Fabrikkutsalget, som lenge lå øverst i Konnerudgata før Konnerudbakkene. Sammen med faren startet han Kid interiør i 1990, og fra 1995 overtok han som daglig leder i Kid. (Bestefaren tok forøvrig ut verdenspatent for skruknotter til fotballstøvler og solgte knotter til Brasil!)

 

Bjørn Laukli kom også på pallen med en 3. plass i kl. 10 år. Seinere reiste han til USA på idretttstipend, og kom "aldri" tilbake. Hans datter, Sophie Laukli, gjør det nå meget sterkt i World-cup på USA's langrennslag.

 

Per Roar Brox vant gutter 13 år. Han kommer fra en idrettsfamilie hvor 3 brødre også har "herjet" på resultatlistene i langrenn og friidrett. Opprinnelig fra Danvik, der brødrene gikk langrenn for Drafn. Men de flyttet til Svaleveien på Konnerud da området nedenfor Hallermoen ble bygd ut. I dag treffes Per Roar oftest i enden av en "kite" på Hardangervidda i følge de meldinger jeg mottar på Facebook.

 

Dagfinn Eek, vinner av gutter 14 år, kommer også fra en meget aktiv idrettsfamile. Også han har 3 brødre som alle har gått langrenn for Konnerud: Steinar, Arnulf og Arild.

 

En annen meget aktiv idrettsfamilie var Dahler-søsknene. Jan, Lene, Mette og Sissel vant hver sin klasse (selv om eldstesøster nok ikke deltok i Barnas skidag). Året etter fikk de tre søstrene 10. plass i NM stafett, selv om ingen av de var senior ennå! Og yngstemann Jan tok i 1981 3.plass i Hovedlandsrennet.

1979-03-16 DT & BB - Barnas skidag.jpg

DT & BB 16.03.1979

1979-03-16 Fremtiden.jpg

Fremtiden 16.03.1979

1979 Konnerud sport.jpg

Konnerud Sport nr. 1 1979

bottom of page