top of page

Barnas skidag
24. februar 1980
 

I strålende vær ble Barnas skidag arrangert første søndag i vinterferien. Hvorfor dette tidsskiftet er det ingen forklaring på. Men nå er det Ungdoms-gruppa i idrettslaget som har tatt på seg arrangementet, med god hjelp av en del av de erfarne gamlekara.

Ca. 130 barn stiller opp i alderen 2 - 14 år. Dette året ser det ut til at det bare arrangeres langrenn. Barna får premien med en gang de går i mål.

Rammene er som vi ser totalt forandret fra det opprinnelige. Sett i ettertid er det litt synd. Nå ligner arrangementet mer og mer på ett av onsdagsrennene. Borte er hornmusikken (?), slalåm, hopp og den store premieutdelingen der man stolt ble kalt opp på scenen for å motta sin premie. 

Riktignok var det dårlig deltakelse i hopp og slalåm før det ble kuttet ut, men uten Barnas skidag var det ingen grunn for de yngste å prøve seg i disse grenene. Man trenger en arena for å få vist frem ferdighetene sine.

Ingen resultater fra dette året. I lokalavisene er det kun annonsene, og Ungdomsgruppa skrev et lite referat i Konnerud Sport.

 

1980-1 Konnerud sport - Barnas skidag.jpg
1980-02-19 Fremtiden.jpg

Fremtiden 19.02.1980

(Se nedenfor bildene:-)

Konnerud Sport Nr. 1 1980

1980-10-20 Syllingstafetten DT & BB.jpg
1980-10-20 Syllingstafetten DT & BB.jpg

Men her er det plass til en "liten" digresjon: Jeg hadde nå vært friidrettsutøver i IF Hellas noen år, men slang fortsatt med i noen orienteringsløp og turrenn for Konnerud. På høsten 1980 arrangerte Liungen en terreng-stafett som er "forbeholdt" langrennsløpere. Jeg ble derfor forespurt av Konnerud IL om jeg ville være med. Friidrettssesongen var jo over, så dette var bare moro. Laget var en lett blanding av unge og eldre skiløpere og friidrettsutøvere:

 

Jon Arnstein Forbergskog var egentlig fra Velfjord i Brønnøy, (der jeg bor i dag), men studerte økonomi i Drammen, og gikk på ski for Konnerud og løp for IF Hellas. (Da jeg dro til Bergen for å studere overtok Jon Arnstein leiligheten min i Neumannsgate, kun 200 m fra Marienlyst stadion.) Tre år senere løp han 400 m på respektable 49.51.

Bernt André Olsen krever vel ingen nærmere presentasjon for skiinteresserte på Konnerud. Han lager hvert år ypperlige skispor for så vel Worldcup-løpere i Drammen som mosjonister på Konnerud. Bernt har mange starter i Barnas skidag.

Brynjar Forbergskog, bror til Jon Arnstein, studerte også i Drammen. Senere bygde han, som administrerende direktør, opp Torghatten Trafikkselskap i Brønnøysund til et av Norges største fergeredier, med busselskap og Widerø flyselskap i porteføljen. Brynjar har hytte bare 500 m fra her jeg nå bor i Velfjorden, og båt ved siden av min i Nevernes havn.

Bjørn Baklid, min nabo fra Bekkedalsveien, og yngstemann i laget. Han viste tidlig et stort talent i langrenn, men det ble trent litt for hardt i tenårene. Han figurerer ikke i de resultatlistene for Barnas skidag jeg har funnet, men det kan skyldes at han flyttet sent opp til Konnerud, og at resultatlistene er stort sett fraværende for de åra. Han fant senere gleden av å drive med orientering.

Erik Strand kjente jeg godt som en god løper i Sturla. Jeg tror ikke han har sin bakgrunn fra Konnerud, og jeg har ikke funnet han på Barnas skidags resultatlister.

 

Arild Eek er vel også et kjent navn for skiinteresserte på Konnerud. Nest yngst av fire brødre som alle hevdet seg i langrenn. Jeg løp mange langturer sammen med Arild i guttedagene, inntil jeg fikk Schlatters, og måtte gi opp langrenn. Jeg klarer heller ikke å finne Arild på Barnas skidags lister. Kan skyldes at langrenn først kom på programmet da han var for gammel(?)

Harald Halvorsen, eldstemann på laget. Han vant slalåm gutter 13 år i Barnas skidag i 1954! En ivrig turløper, som samme året vi løp stafetten vant sin klasse i Røysjø-rennet. Kondisjonen var det ikke noe i veien med.

Øyvind Berg kjente jeg også som en solid langdistanseløper i Sturla. Med 9:36 på 3000 m  hinder ligger han bra an på statistikken. Han var også en tur-renn løper som valgte å gå for Konnerud. Heller ikke Øyvind er å finne i Barnas skidags resultatlister.

Vi ledet fra start til mål! Det ble påpekt at fjorårsvinner, Hokksund, ikke hadde med Holte-brødrene, men det hadde ikke betydd noe.

bottom of page