top of page
Led Zeppelin  21. april 1980
Avlyst!!

Led Zeppelin skulle ut på Europaturné våren 1980. De skulle holde en konsert i Norge, men det var ikke helt bestemt hvor den skulle holdes. I anmeldelsen av Jethro  Tull konserten 14. mars skriver Børre Ivar Lie i Drammens Tidende at den muligens skulle holdes i Drammenshallen. Om han hadde noen kilde til dette vet jeg ikke.

Nå ble det ikke noe av vår-turneen. Jeg finner ingen offentliggjort grunn til dette, men det er vel stor sannsynlighet at årsaken kan være trommeslager John Bonhams stoff- og alkohol-problemer.

 

De kom seg omsider ut på en mindre Europaturne i juni, men 27. juni kollapset Bonham under en konsert i Nurnberg. Resten av turneen ble avlyst. 25. september 1980, da de skulle øve foran den forestående Amerika-turneen, døde John Bonham, etter en dag med mye drikking og inntak av andre stoffer.

Resten av gruppa vedtok da å legge ned bandet. De har siden kun kommet sammen på Live Aid i 1985 og noen jubileer. 

 

Så Led Zeppelin fikk aldri spilt i Norge. Eller?

Det går et rykte om at bandet The New Yardbirds spilte to konserter i Norge i 1968. (Bergen og Oslo). Dette var bare noen uker før bandet så skiftet navn til Led Zeppelin.

Det er vanskelig å finne bevis for dette. Men Levanger-posten melder 25. juli 1968 at de skal på Skandinavia-turné, og at de muligens skal spille i Trondheim. Arbeiderbladet melder 10. august at de skal på turne i Danmark og Sverige. 

Arrangør: Gunnar Eide

Turne: In Through the Out Door tour

Tilskuere:  

Set-liste: 

Besetningen:

John Bonham  (Trommer og Perkusjon)

John Paul Jones  (Bass og Keyboards)

Jimmy Page  (Gitar og Gizmotron)

Robert Plant  (Vokal)

1980-03-14  Jethro Tull anmeldelse3.jpg
1980-03-25 Led Zeppelin Halden Arbeiderblad.jpg
1968-07-25 Levanger-posten.jpg
1968-08-10 Arbeiderbladet.jpg

Avisutklipp fra DT & BB , Levanger-posten og Arbeiderbladet

bottom of page