top of page
Bruce Springsteen 5. mai  1981

and the E-street Band

Bruce Frederick Joseph Springsteen bestemte seg tidlig for å satse på musikken. 14 år gammel fikk han sin første gitar. Men det skulle gå 10 år før han fikk gitt ut sin første plate: "Greetings from Asbury Park, N.J." Den ble gitt gode kritikker, men skaffet han ikke det store publikumet.

Først med sitt 3.album: "Born to Run" i 1975 kom vel det egentlige gjennombruddet.

Høsten 1980 ga han ut sitt 5. album: "The River". Det gikk til 2. plass på VG-lista, og sørget for at da konserten ble annonsert, ble alle billettene solgt i løpet av to timer. (Albumet fikk så en ny giv  i forbindelse med konserten, og kapret 1. plassen sommeren -81).

Aldri har vel pressen vært mer samstemte enn etter denne konserten. 3 1/2 time med drivende rock avbrutt av enkelte mer rolige låter, og med et lydvolum som var behagelig for ørene, ga topp karakterer. Publikum var i ekstase gjennom store deler av konserten. Og Nini Stoltenberg danset med Bruce under "Sherry Darling". 

Bruce Springsteen i Drammenshallen er nok i mine øyne høydepunktet blant konsertene i Drammen. I drøyt 3 timer holdt han det gående i et heseblesende tempo. Han måtte ta noen korte hvilepauser back-stage, og under en av de ble han stående rett ved siden av meg. Jeg benyttet anledningen til å si "what a great show", og han svarte med "thanks".

I følge DT & BB gikk billetter for over 3000.- på svartebørsen før konserten. Mange fans hadde ikke fått tak i billetter. Bl. a. min treningskompis Stein Are Agledal. (4 x norgesmester på 400 m) Jeg forbarmet meg over han og kona og lot de komme inn og sitte oppe i speakerboksen. Der hadde jeg også installert min lille Aiwa walkman med opptaksfunksjon. To ganger 45 minutter med bootleg. Dessverre lånte jeg bort kassetten til en håndballspiller fra Sturla som lovte at han hadde forbindelser som kunne bedre lydkvaliteten. Det var det siste jeg så til den.

Plekteret jeg har lå i området der Bruce oppholdt seg mye av tiden. Men Steven van Zandt og bassist Gary var ofte innom der også. Men på bildet av Bruce i boka "Lyd og Ulyd i Drammenshallen" ser man at han bruker et plekter som ligner.

Jeg har også plakaten fra denne konserten, men den er på utlån hos min datter, og jeg har ennå ikke fått henne til å avfotografere den.

Bruce Springsteen debuterte som skuespiller i den norske serien "Lilyhammer" i 2014. Han spilte Giuseppe Tagliano, Frank's (Steven van Zandt) bror, som var leiemorder.

Etter denne første opptredenen i Drammenshallen har Bruce holdt 21 konserter i Norge. 30. juni og 2. juli 2023 spiller Bruce Springsteen og the E-street Band sin 23. og 24. konsert i Norge på Voldsløkka i Oslo.

Arrangør: Gunnar Eide

Turne: The River tour

Tilskuere:  5600

Set-liste: Drammen

Besetningen:

Bruce Springsteen (Gitar og vokal)

Steven van Zandt  (Gitar)

Clarence Clemons (saksofon og perkusjon)

Roy Bittan (Piano og bakgrunnsvokal)

Danny Federici (Keyboards og bakgrunnsvokal)

Gary Tallent  (Bass)

Max Weinberg  (Trommer)

Bruce Springsteen.jpg
20.03.1981  Annonse.JPG
1981-05-05  Bruce Springsteen.JPG
1980-12-05  Bruce Springsteen.jpg
1981-03-27  Bruce Springsteen.jpg
1981-05-06  Bruce Springsteen anmeldelse.jpg

Utklipp fra DT & BB 

bottom of page