top of page
New Jordal Swingers  25. August 1978

New Jordal Swingers var første pop/rock konsert i Drammenshallen. På slutten av 70-tallet var NJS et av Norges mest populære band. Tidligere dette året stilte de opp i Melodi Grand Prix som en av favorittene med låta "Spillemann". (Men ble klart slått av Jahn Teigens "Mil etter Mil")

Drammensbandet Sabadillah var hentet inn som oppvarmingsband. (Teknisk sett var det derfor et lokalt band som sto for åpningen!)

New Jordal Swingers var i mange år scenebandet til Per "Elvis" Granberg. Men da han i 1972 ga ut albumet "Rock''n roll Forever", og platedirektøren Mikkel Aas satte New Jordal Swingers som navn på studiomusikerne som spilte på skive, var ingen av de som skulle bli det fremtidige NJS med. Det var derimot Terje Rypdal, Øystein Sunde, Nipe Nyrén og Iver Kleive. (Tenk for et band det kunne blitt)! Men i 1974 fikk scenebandet suksess som backingmusikere på albumet "Rock".

Drammens Tidendes utsendte var mer opptatt av at publikum oppførte seg ordentlig og at tribunene syntes å fungere. Konserten i seg selv sto det ingenting om i anmeldelsen.

New Jordal turnerer fortsatt land og strand rundt i Norge. Besetningen har opp gjennom årene variert noe, men i 2014 var de nesten tilbake i originalbesetning, noe de fortsatt er, med Eigil Berg, Svein Finjarn, Bjørn Kristiansen,

John Kolloen og Ole Marius Melhuus.

Arrangør: Drammensdagene

Tiskuere: ca 1800

Oppvarming: Sabadillah

Besetningen:

Eigil Berg  (Vokal og keyboard)

John Kolloen  (Trommer)

Svein Finjarn  (Gitar)

Ivar Hovden  (Saksofon, gitar, keyboard og vokal

Håkon Vellesvik  (Bass og vokal)

1978-08-21  New Jordal Swingers.JPG
1978-08-26  Anmeldelse New Jordal.jpg
1978-08-21  Omtale New Jordal.jpg

Avis-klippene er fra DT & BB.

bottom of page