top of page
Queen 12. april  1982

Queens første konsert (og eneste med Freddie Mercury) i Norge. (VG meldte 3. juli 1980 at Queen skulle spille i Drammenshallen 5. desember 1980, men Queen valgte å utelate Skandinavia fra "The Game"-turneen).

Det var derfor store forventninger, og raskt utsolgt på denne konserten. Vi brukte mesteparten av dagen på å montere en av de største lys-riggene som har vært i Drammenshallen. (Godt hallen ble satt opp med noen solide limtre-dragere som tålte litt vekt!)

Kritikkene etter konserten var litt delte. De fleste var veldig begeistret, mens Dagbladet var skuffet. Klassekampen hadde for syns skyld sendt to journalister. (Greit med gratisbilletter?) Den ene overbegeistret, den andre med total slakt. (Det var vel muligens et eksperiment, men det har liten hensikt å sende folk som synes Vikingarnarnana er toppen på en ordentlig konsert)

Oppunder taket over den faste tribunen i Drammenshallen henger speakerboksen. Jeg hadde normalt kontrollen på denne, og brukte den til mine innbudte venner. Men på de store konsertene var det mer rift om plassene der oppe. På Queen fikk bl-a. Jahn Teigen lov til å sitte der.

(Jeg har en av Roger Taylors trommestikker, og en håndskreven set-liste fra denne konserten, men de er i min datter Inger-Marens forvaring. Bilder kommer om en stund)

Arrangør: Gunnar Eide

Turne: Hot Space tour

Tilskuere:  5600

Set-liste: Drammen

Support:  Änglabarn

Besetningen:

Freddie Mercury  (Vokal og piano)

Brian May (Gitar og bakgrunnsvokal)

Roger Taylor  (Trommer og bakgrunnsvokal)

John Deacon  (Bass)

Morgan Fisher  (Keyboards)

1982-03-06  Queen.PNG
1982-03-12 Queen omtale.jpg
1982-04-13 Queen kritikk.jpg

Avisutklipp fra DT & BB 

bottom of page