top of page
Dionne Warwick 5. mai  1983

Høsten 1983 utga Dionne Warwick albumet "Heartbreaker", i tett samarbeid med brødrene Gibbs i "The Bee Gees". Albumet gikk til topps på VG-lista, og spesielt tittelmelodien ble veldig populær. Da hun våren etter la ut på en liten Europa-turne, hvor Oslo, Bergen og Trondheim hadde fått plass på turne-lista, var interessen for konsertene stor. En konsert som normalt burde ha vært i Oslo konserthus, ble derfor lagt til Drammenshallen. 

Dionne måtte avlyse konsertene i Trondheim og Bergen pga. sykdom. Men hun ville prøve å gjennomføre konserten i Drammen. Jeg fikk i oppgave å skaffe helsekost som kunne hjelpe litt på såre stemmebånd og hoste. Min søster jobbet på den tiden i helsekostbutikken på CC-senteret i Drammen. Jeg dro dit, og fikk med med meg en stor bærepose med Solhatt, Propolis og andre ting som gamle kjerringråd mente ville hjelpe. Jeg vet ikke hva eller hvor mye hun spiste, men hun startet konserten tilsynelatende frisk og opplagt. Men etter en snau time gikk hun gråtende ned av scenen. 

Både publikum og presse var selvsagt ikke fornøyd. Det ble total slakt i de fleste aviser, og publikum snakket om å kreve billettpengene tilbake. 

Jeg synes hun skal ha kred for at hun prøvde. Dobbelt så mange tilskuere fikk muligheten til å høre henne som i Konserthuset. Lyden var ikke all verden, men som nevnt i innledningen: det er ikke umulig å fremskaffe god lyd i Drammenshallen hvis man er villig til å forsøke. Den eneste feilen hun gjorde var at hun ikke forklarte situasjonen for publikum før hun forsvant fra scenen.

Arrangør: Gunnar Eide

Turne: Heartbreaker tour(?)

Tilskuere:  3000

Set-liste:

Support:  

Besetningen:

Dionne Warwick  (Vokal)

(Umulig å finne sammensetningen på hennes 10 manns store band).

1983-04-15  Dionne Warwick  omtale .jpg
1983-03-18 Dionne Warwick.PNG
1983-05-06  Dionne Warwick  omtale.jpg
1983-05-07  Dionne Warwick  kritikk.jpg

Avisutklipp fra DT & BB 

bottom of page