top of page
Dio 11. oktober 1984

Dio var et relativt nystartet band da de spilte i Drammenshallen i 1984. Men de fleste medlemmene hadde lang erfaring. Sjefen sjøl, Ronny James Dio hadde tidligere spilt i Rainbow (men hadde sluttet der før de spilte i Drammenshallen) og i Black Sabbath (men hadde sluttet også der før de spilte i Drammenshallen). Han hadde tatt med seg Jimmy Bain fra Rainbow, og Vinnie Appice fra Black Sabbath 

 

Det amerikanske heavy-metalbandet Queensÿche varmet opp for Dio på europaturneen. Men hallbestyrer Håkon Løbach  mente at det fikk holde med ett heavy-metal band av gangen. Queensrÿche ble derfor nektet å spille. (I følge Setlist wiki spilte de, men det er altså feil).

Dette ble første konsert i Drammenshallen uten stoler. Også her var det hallbestyrer Løbach som mente det ville være fornuftig å fjerne stolene, siden de bare var i veien når publikum allikevel stormet frem til scenen. (Noe som hardrock-publikumet hadde ment i alle år!) Dessuten slapp vi at et ti-talls stoler ble ødelagt. Min gamle tre-barrikade ble også pensjonert. Heretter ble det leid inn metall-barrikade!

Som vanlig hadde ikke kritikerne så mye til overs for heavy metall. Men de fleste innså at fansen var fornøyd, og da hadde det vel vært en bra konsert(?)

Arrangør: Gunnar Eide

Turné:  The Last in Line tour

Tilskuere:  3500

Set-liste: Drammen

Support: 

Besetningen:

Ronny James Dio (Vokal)

Vivian Campbell (Gitar)

Jimmy Bain  (Bass)

Vinnie Appice  (Trommer)

Claude Schnell  (Keyboards)

Live in Utrecht 1983

  (God video)

1984-09-04  Dio.PNG
1984-10-06  Dio.jpg
1984-10-10  Dio.jpg
1984-10-12  Dio.jpg

Avisutklipp fra DT & BB 

bottom of page