top of page
Dire Straits 22. - 23. oktober 1985

Fire år etter forrige besøk kom Dire Straits tilbake til Drammenshallen. Med sitt 5. album "Brothers  in Arms", utgitt i mai dette året, gikk de fra å være et brukbart rockeband til å bli megastjerner. Albumet solgte over 30 millioner eksemplarer, og for første gang ble det solgt over 1 million CD'er av et album. 

Interessen for konserten i Drammenshallen var derfor stor, og konserten var utsolgt i løpet av få timer. De startet denne delen av Europa-turneen i Drammen, etter å ha turnert en stund i USA. De klarte derfor å legge inn en ekstra-konsert i Drammen dagen før. Denne ble også raskt utsolgt.

De to konsertene ble ganske forskjellige, selv om repertoaret var det samme. På ekstrakonserten, første dag, var publikumet ekstatisk uregjerlige og støyende, mens Mark Knopfler virket uinspirert og lyden var dårlig. I følge DT & BB ble det en helt annen konsert dagen etter, med en sprudlende Mark Knopfler og et lydhørt publikum. Man er jo heldig da som får oppleve begge.

Siden de fleste journalistene bare var på den første konserten, ble det litt blandet kritikk. Men kritikken gikk mest på publikum og dårlig lyd, mens bandet fikk bestått.

Philips Compact Disc sto som sponsor for turneen. De hadde i den anledning satt opp en stand i foajeen i Drammenshallen hvor de solgte CD'en. Salget gikk heller dårlig. På den tiden var det få nordmenn som hadde kjøpt CD-spiller. Men Brothers in Arms startet en CD-revolusjon, hvor de tok helt over for vinyl i løpet av de neste årene.

På l&