top of page
Backstreet Girls  05. oktober 1988

Gunnar Eide hadde vært nede på Sardine's og fiksa et norsk oppvarmingsband igjen. (Det ble ingen megasuksess da norske Femi Gange varmet opp for Chris De Burgh i 1987). Men i motsetning til Femi Gange så kunne gutta i Backstreet Girls virkelig spille.

Bandet ble dannet i 1984, og de var inspirert av bl.a. AC/DC og Status Quo (som begge har spit i Drammenshallen) Sjangeren kalles Boogie-rock, en blanding av rock og blues med et drivende tempo. 

I Drammenshallen var det full fres, og da de ikke ville gi seg, måtte teknikerne til Iron Maiden til sutt kutte strømmen. Publikum likte det de hørte, og Aftenpostens anmelder mente de var klart bedre en Iron Maiden den kvelden.

I følge wikipedia var Backstreet Gilrs første artist ute i Oslo Spektrum i desember 1990. Den offisielle lista for konserter i Oslo Spektrum begynner dog ikke før i 1991 med a-ha i januar.

Backstreet Girls  holder fortsatt koken, med Bjørn Müller og Petter Baarli, og gjør noen konserter nå og da i Norge.

I Radio Rock's podkast "Gammal Maiden" kan du høre Bjørn Müller fortelle litt om opplevelsene i Drammenshallen i 1988

 

Sommeren 2021 møtte jeg Petter Baarli (sammen med Thomas Alsgård!) på hurtigbåten mellom Bodø og Sandnessjøen. Vi pratet litt sammen, men jeg "kjente" han ikke igjen. Synd, vi kunne ha mimra litt om konserten i Drammenshallen.

Arrangør: Gunnar Eide

Turné:  Boogie til you Puke tour(?)

Tilskuere:  4500

Set-liste: Drammen

Support: 

Besetningen:

Bjørn Müller - (Vokal)
Hans Petter Baarli - (Gitar)
Pål Kristensen - (Bass)

Bjørn Terje Baarli - (Gitar)

Live 1988

( NRK)

1988-10-04  Iron Maiden.jpg

Utklipp fra DT & BB

bottom of page