top of page
Iron Maiden  05. oktober 1988

For fjerde gang tok gutta i Iron Maiden turen innom Drammenshallen. De hadde tidligere dette året gitt ut konsept-albumet "Seventh Son of a Seventh Son", hvor alle låtene bygde opp om en historie basert på Orson Scott Cards roman "Seventh Son".

Albumet ble godt mottatt av kritikerne, og også fansen likte det. 1. plass på albumlista i Storbritannia, og 3. plass på VG-lista må sies å være bra for et heavey-metall band. Allikevel ble Drammenshallen bare 3/4 full denne høstkvelden.

Det norske boogierock-bandet "Backstreet Girls" hadde fått det "ærefulle" oppdraget å varme opp for Iron Maiden. 

 

Fansen var som vanlig godt fornøyd med konserten. Kritikerne var (som vanlig) noe mer blandet. Lokalavisene var (som vanlig) uenige. DT & BB syntes det var tamt, mens Fremtiden mente at murpussen ble revet av veggene. (Nå er det lite murpuss i Drammenshallen, som alle som har vært der vil legge merke til. Mursteinsveggene er ikke pusset!)

Min utvalgte video denne gangen er ikke mye å skryte av kvalitetsmessig, men det er et live-opptak fra  selve konserten!

Også denne konserten fikk lite forhåndsomtale i DT & BB. Hallbestyrer Håkon Løbach hadde noen år tidligere klagd litt på dette, og det kan virke som om avisa fortsatt var en smule fornærmet. Den relativt faste musikkanmelderen Harald Gautneb meldte tidligere denne høsten om en slapp konserthøst i Drammenshallen. Det til tross for at store  verdensartister som Iron Maiden, Level 42, Huey Lewis and the News og Bon Jovi hadde meldt sin ankomst. Når han så mener at det er mye mer spennende som skjer i Skedsmohallen og på Sardines med artister som bl.a. et falmet Kiss (som måtte spille i Skedsmohallen fordi de ikke var regnet som store nok for Drammen lenger), Brenda Russel, Adventures, Toni Childs, Go Betweens og T'Pau (Som var oppvarmingsband for Bryan Adams året før i Drammenshallen), er det kanskje like greit at de lot være å skrive noe. 

At anmelderen etter konserten ikke engang vet det riktige navnet på medlemmer av bandet gjør det ikke bedre. (Bassisten heter Harris, ikke Harrison).

Arrangør: Gunnar Eide

Turné:  Seventh Tour of a Seventh tour

Tilskuere:  4500

Set-liste: Drammen

Support: Backstreet Girls

Besetningen:

Bruce Dickinson - (Vokal)
Dave Murray - (Gitar)
Steve Harris - (Bass)

Adrian Smith - (Gitar)

Nicko McBrain - (Trommer)

Michael Kenney - (Keyboards)

Live in Drammen 1988

( Dårlig Video)

1988-09-07  Iron Maiden.jpg
1988-10-06 Iron Maiden.jpg
1988-09-07  Iron Maiden 2.jpg
1988-10-06 Iron Maiden 2.jpg

Utklipp fra DT & BB

bottom of page