top of page
Bon Jovi  24. november 1988

Bon Jovi skulle ha varmet opp for Kiss i Drammenshallen i oktober 1984, men ble nektet av hallbestyrer Løbach. Han syntes ett hardrock-band av gangen var nok! Synd for Bon Jovi. De kunne ha havnet i en liten eksklusiv gruppe på 3 som først var i Drammenshallen som oppvarming for siden å komme tilbake som hoved-artist. (Iron Maiden og Bryan Adams er de to andre).

Dette ble derfor deres første opptreden i Norge. I 1986 fikk de det store gjennombruddet med albumet "Slippery when Wet" hvor de fikk sine to største megahits med "You Give Love a Bad Name" og "Livin' on a Prayer". 

Oppfølgeren i 1988, "New Jersey", gikk også bra. Før konserten hadde plata solgt 35.000 eksemplarer, og den var oppe på 4. plass på VG-lista. Konserten ble derfor raskt utsolgt. Den var såpass salgbar at Gunnar Eide fant det ikke bryet verdt å annonsere den i lokalavisa DT&BB. 

På første del av Europa-turneen hadde Bon Jovi tatt med seg den tidligere gitaristen i jentebandet "The Runaways", Lita Ford til å varme opp hallen. Hun fikk god mottakelse, ikke minst av det mannlige publikummet.

Bon Jovi hadde av en eller annen grunn skikkelig draget på tenåringsjenter, og de kom til konserten i stort antall. Da følger det alltid med hyling, skriking og besvimelser, så vaktene bak barrikaden, og Røde Kors fikk en stri jobb.

Lokalavisene var positivt samstemte denne gangen. Tenåringsjentene fikk sitt, og de som liker heavyrock light var også fornøyd. Nye Takters (Arbeiderbladets musikkmagasin!) Arne Svingen reiste neppe til Drammenshallen med åpent sinn. Han mislikte sterkt alt det Bon Jovi sto for, og benyttet anledningen til en fullstendig slakt. (Han fikk senere mer suksess med sin forfatter-karriere).

Bon Jovi spiller fortsatt, og ga nylig ut albumet "2020". Både albumet og turneen ble forsinket på grunn av Covid-19, men de turnerte i USA i april 2022. Tre av grunnleggerne henger fortsatt med, Jon Bon Jovi, David Bryan og Tico Torres. 

 

En annen av grunnleggerne, bassisten Alec John Such, døde dessverre av hjerteattakk tre uker før dette ble skrevet. Han trakk seg ut av bandet i 1994. I et intervju med "Nye Takter" før konserten i -88 uttalte han: "Jeg merker jo en forskjell fra da jeg spilte fele som ung. Jeg får knulle mye mer nå!"

Arrangør: Gunnar Eide

Turné:  The Jersey Syndicate tour

Tilskuere:  6000

Set-liste: Drammen

Support: Lita Ford

Besetningen:

Jon Bon Jovi - (Vokal)
Richie Sambora - (Gitar og bakgrunnsvokal)
Alec John Such - (Bass og bakgrunnsvokal)

Tico Torres - (Trommer og bakgrunnsvokal)

David Bryan - (Keyboards og bakgrunnsvokal)

Live in Brussel 1988

(Dårlig video)

1988-11-19  Bon Jovi.jpg
1988-10-12  Tønsbergs Blad.jpg
1988-11-25  Bon Jovi.jpg
1988-11-25  Bon Jovi 2.jpg
1988-11-25  Nye Takter.jpg
1988-11-25  Nye Takter 2.jpg

Utklipp fra DT & BB, Tønsbergs Blad og Arbeiderbladet (Nye Takter)

bottom of page