top of page
Søk
  • Forfatterens bildete-fjeld

Arctic Race of Norway i Velfjorden
På fredag (12. August 2022) skjedde det store ting i Velfjorden. Sykkelrittet Arctic Race hadde tatt turen sør for polarsirkelen, og skulle på 2. etappe sykle fra Mosjøen til Brønnøysund via Velfjorden. Selv om nyheten om at riksveien skulle stenges i flere timer ikke ble like godt mottatt av alle, la de fleste seg i selen for å skaffe Velfjorden litt oppmerksomhet.


Jeg fikk invitasjon til å komme til Vassbotn på Sausvatn, hvor store deler av Velfjord-revyens mannskap hadde et opplegg på gang.

Litt usikkert vær gjorde ingenting, da et stort partytelt hadde blitt rigget opp. Heldigvis viste været seg fra en side vi sjelden har sett i Velfjorden i sommer. Men det kom ei kraftig byge rett før sykkelrytterne kom.

Siden et av målene var å få Dag Otto Lauritsen til å stoppe, var vafler en viktig detalj. Ingrid Nepås stekte opp ganske mange liter røre.


Sausvasskua (Ingrid Nepås og Siv Marit Strand) stilte som "Bikkja i Bakken" for å få journalister og syklister til å stoppe.


Sausvasstrollet kjente vaffel-lukta, og viste seg frem på høylys dag.


En hyggelig hilsen til Dag Otto skulle nok hjelpe for å få en stopp.

"BMC-syklisten" Inge Nepås er klar for innsats. Planen var å smette inn i feltet når de andre begynte å bli slitne ved passering av Sausvatn. Dessverre holdt feltet fortsatt ca. 50 km/t da de passerte, så planen sprakk. Legg merke til sykkelen han hadde fått låne av meg. Den er av merket "TRYGG", produsert på P. T. Hellebergs sykkelfabrikk i Lillehammer en gang før siste verdenskrig.


Karavanen (Sponsorene) hadde ikke planlagt noen stopp, men da de så alt som var stelt i stand valgte de en stans allikevel. Rikelig med gaver ble drysset over oss. Noe nyttig, annet helt ubrukelig. Jeg ser ikke meg selv iført den spraglete påfugl t-skjorta fra Thons Hotell. Hvis noen har lyst på den, (str. XL) er det bare å si ifra.


Men også Dag Otto stoppet da han så forsamlingen. Brønnøysund Avis' utegående reporter Jan O. Nielsen var straks på pletten for et intervju. Sausvasskua ble kommentert, og fikk noen solide klaps på rumpa. Pingvinene på leit etter Antarctic Race ble forklart at de var havnet feil, og BMC syklisten Inge Nepås fikk skryt for sin (min!) fine sykkel.

Foto: Jan O. Nielsen

Det ble også tid for en vaffel og en felles "selfie" før han hastet videre.


(NB! Videoen har en liten frys etter ca 1::40!)

Innslaget fra Sausvatn på TV 2 ble sendt når syklistene akkurat hadde fullført bakkespurten rett før Lande. Mine tekniske ferdigheter er begrenset, så jeg tok en spansk, og filmet innslaget med mitt kamera mens det ble spilt av på min egen PC. Kvaliteten er derfor noe begrenset, men bedre enn ingenting.

Dag Otto ba om at bemerkningen at "det var godt med høne også" skulle slettes, men det ble ikke gjort)


Selve passeringen av rytterne blir jo gjerne et antiklimaks. Med over 50 km/t tar det ca. 10 sekunder, så er det hele over. Og da har vi stått og ventet i 4 timer. Men vi hadde det jo veldig hyggelig i ventetida da.

Utbryterne lå 1:25 minutter foran hovedfeltet da de passerte oss. Dessverre hadde TV 2 valgt å gå i reklame akkurat da, så lyden er skrudd av på dette innslaget.


Jeg filmet også, da utbryterne passerte oss.


og hovedfeltet. Ikke lett å se hvem som er hvem i den farta.


På vei hjem passerte jeg innkjørselen til Langfjord. Der sto fortsatt senga som Bjørg Langfjord klarte å lure Dag Otto oppi.


Litt lenger ned sto en forundret dame. Hva skjedde her a?


Alt i alt en opplevelsesrik dag. Selv mener jeg at jeg fikk lagt inn en god søknad om å vinne prisen for beste linselus på vinterens idrettsgalla!


(Mens jeg sitter og skriver dette, går akkurat Andreas Leknessund fra Tromsø i mål som vinner i Trondheim. Han vinner etappen og også sammenlagt!)
580 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page